woensdag 15 oktober 2008

Aankomst Fort lauderdale

Eindelijk, na een reis van om en nabij 21 uur, inclusief overstappen in Atlanta, zijn we aangekomen in Fort lauderdale. Dat overstappen in Atlanta was nog een hele belevenis. Vanwege de terroristische dreigingen kom je niet zomaar the USA binnen, nee dat kost tijd en juist daar heb je nooit genoeg van als je moet overstappen. :(
Afijn, we hebben meer dan een uur in de rij gestaan voor de douna of eigenlijk voor de "officers" van het Homeland Security Department. Dat staat in elk geval garant voor geen humor terwijl u wacht.
Voor je beleving.... Je komt binnen in een speciale hal, die lijkt op aankomsthallen uit lang vervlogen tijden, geen gezelligheid, geen muziek, je mag geen foto's nemen, er hangen geen klokken en je mag je mobiele telefoon niet aanzetten laat staan gebruiken. Kortom een unheimische ervaring. Hoewel er een groot bord hing dat het Homeland Security Department je van harte welkom heet in Amerika lijkt het daar niet echt op.
Eindelijk ben je aan de beurt en mag je naar voren komen. Je paspoort wordt gecontroleerd, je vingerafdrukken van beide handen worden gescand, er wordt een foto van je gemaakt en er wordt je gevraagd wat je van plan bent uit te gaan vreten gedurende je verblijf in Amerika. Voor dit alles heb je in het vliegtuig ook al een tweetal formulieren in moeten vullen met het adres van je hotel, reden van bezoek etc. Dat wordt nu gecontroleerd en als alles in orde bevonden wordt krijg je een stempel in je paspoort en mag je doorlopen.
Nou zou je denken, kat in het bakkie, je hebt nog alle tijd van de wereld. MIS....... Daarna moet je zelf door de security, spullen uit de broekzakken, fototoestellen uit de hoesjes, laptop uit de tas, schoenen uit, riem af en dat hele zooitje gaat door de scanner, daarna mag je zelf door de scanner en kun je je spullen weer pakken/aantrekken etc. Danmoet je je bagage nog wel even ophalen en die moet ook door de security heen, Als dat gelukt is, weer lopen, ditmaal hardlopen om je koffer weer opnieuw in te checken voor de volgende vlucht. Dat inchecken van je koffer behelst niet meer dan het plaatsen van je koffer op de band. Bij die band staan al mensen te roepen dat je moet opschieten anders haal je de aansluitende vlucht niet.
Koffer op deband gepleurd en rennen met de handbagage, volgens de boardingpass moeten we naar gate A24, daar aangekomen NIETS..... Helemaal niets, dat is niet goed, we hebben nog 10 minuten, hier klopt iets niet. Iemand met een uniform maar aanschieten dan, waar moeten we naartoe? Ahhh, gate 24? Nope, that has changed, you need to go to gate A1.... Dat is *&^%$# helemaal aan de andere kant van de gates... Rennen dus maar weer, we hebben het gehaald maar we hoefden niet te wachten bij het instappen, doorlopen, instappen, riemen vast en off we go to Fort lauderdale!
IVM met de zeer strenge security en de haast zijn er geen foto's gemaakt op Atlanta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten