woensdag 19 september 2012

Banff en omkrieten - dag vijf

Vandaag nog een dag in Banff, dus gaan we Banff en omkrieten onveilig maken. De eerste stop is in Banff zelf, tijd voor koffie en ontbijt (een bagel) bij Starbucks. Daarna geven we de Chevy de sporen richting Lake Louise. Dat doen we niet via de Trans Canada Highway want dat is saai, wij nemen de Bow Valley Park Way zoals echte toeristen dat horen te doen. Onderstaand weer een impressie van de dag.

Bij de ingang van de Starbucks, hier is de koffie prima en de bagels zijn er ook erg goed.
 In de auto, dit is de eerste indruk van de Bow Valley Park Way (Highway 1A)
 Tijd voor een pitsstop, je moet tenslotte van de koffie genieten.
 We hadden al eeen paar keer de fluit van een trein gehoord, onderweg tijdens een stop zien we rails liggen en horen we weer een treinfluit. We besluiten te wachten om eens te kijken wat er langs komt.... Dat is een hele lange trein. :-)
 Gedurende de 1e wereld oorlog zijn de in Canada wonende buitenlanders (voor zover die van Duitse komaf waren of van wie gedacht werd dat ze Duiste sympathieen hadden), geinterneerd in krijgsgevangen kampen. Stilzitten is niet goed voor de mensch dus werden ze aan het werk gezet om de weg door het national park aan te leggen. Dat ging uiteraard niet over rozen en is een zwarte bladzijde in de Canadese geschiedenis. Langs de weg is een memorial aangelegd, dit informatiebord en een standbeeld van de wegwerker.

 We zijn in Lake Louise. Eeen erg vriendelijke dame wilde wel even een foto van het gelukkige paar maken.
We besluiten om naar de andere kant van het meer te wandelen. Dat is ongeveer twee kilometer volgens de borden. Dat moet toch te doen zijn? Aan het eind van het meer zie je de uitlopers van de gletsjer die het meer van water voorziet. Het water is dan ook steenkoud. De indianen, of de First Nations, noemden dit het meer van de kleine visjes. Die visjes groeien hier niet zo groot omdat het water erg koud is.
 Het eind komt in zicht.
 Wij lopen langs een mooi aangelegd pad, sommige mensen doen dat anders en zoeken het hogerop.. Hullie liever dan wij.....
 We zijn er, hier zie je het meer vanaf de andere kant, een fantatisch uitzicht.
 Lake Louise heeft ook een Heritage Trainstation, dat wil Seef graag even bekijken. Het valt een beetje tegen, een blokhut wat het oude station moet voorstellen en drie wagons die als restaurant kunnen dienen voor het restaurant dat in het oude treinstation is gevestigd. Het station is allang geen station meer, de trein stopt er ook niet meer.
 Nog een blik op de oude restauratie rijtuigen, de staat van onderhoud is een beetje treurig.
 Op de terugreis naar Banff komen we een Elk tegen, een stevige kerel kan je wel zeggen, hij loopt wat langs de weg te grazen en laat zich redelijk gewillig op de foto zetten.
 We zijn al bijna het park uit als we deze Mountain Sheep tegenkomen, die zijn wat minder schuw, om niet te zeggen dat ze een doodswens hebben, ze wijken geen milimeter en kijken de auto's erg onnozel aan.
Zo , we moeten terug naar het hotel, we hebben vanavond nog een wildlive excursie te gaan. Ben benieuwd wat we dan nog te zien krijgen.

Tijdens de excursie komen we als eerste Mountain sheep tegen, prachtig om te zien, deze grazen gewoon langs de kant van de weg.
 Verderop zien een we een ree met een jong in het bos lopen. Die zijn een stuk schichtiger dan de Mountain Sheep.
 Op de golfbaan ligt deze slimmerik met zijn harem. Een serieuze Elk bok met vier geiten. Op de foto zijn er drie te zien. Op de golfbaan van Banff gelden speciale regels ten aanzien van wild op de golfbaan, indien nodig wordt er een hole voor overgeslagen.
 We hebben drie soorten wild gezien, dat was het voor vandaag. Als toetje laat de chauffeur ons nog de beste uitzicht plek van Banff zien. Ik moet zeggen, hij heeft niet gelogen. Vanaf deze plek heb je een fantastisch uitzicht over de vallei waarin Banff ligt. Een mooi besluit van de avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten