vrijdag 21 september 2012

Rondkijken in Kelowna - Dag tien

Vandaag blijven we in Kelowna. We hebben beiden geen zin om de auto te starten en weer door de stad te ploeteren. Downtown Kelowna is niet ver van het hotel vandaan en om het hotel heen kunnen we bij het water langslopen. Daar kunnen we voldoende loopkilometers maken. De auto blijft vandaag op stal en wij maken er een relaxdagje van.

Opstaan deden we niet vroeg, voor ons doen dan, via de waterkant wandelen we naar downtown alwaar we een ontbijtje scoren. Eens kijken wat er verder te beleven valt.......

Vlakbij het hotel blijkt de aanlegplaats van een watervliegtuig te zijn. Die komt net terug van een rondje vliegen.
 Een van de jachthavens aan Lake Okanagan, deze is vlakbij het hotel aan de boulevard.
 Hier hebben ze ook wilde eendjes, deze is aan het grondelen om zijn eten bij elkaar te zoeken. Het water is hier glashelder, je kunt de nek en kop van de eend nog zien terwijl hij onder water zit.
 Downtown, hier hebben ze nog redelijk wat "oude"  bebouwing, eind 1800, begin 1900.
 De beroemde Floating Bridge.
 Lunchen kun je hier ook gewoon langs de kant van de weg. De upgraded versie van de hotdog kar is hier een mooie Van met fatsoenlijk eten.
 Seef hoort een bekend geluid achter zich, roept " waar is mien geweer?" en voor je het weet landt er een flink koppel Canadese ganzen in de vijvers van het hotel. We lopen er naar toe en al gauw zien we de bekende stront liggen. Ook in hun thuisland schijten ze alles eronder. We maken er een foto van en lopen verder.
 Vlak bij het hotel heeft de Rotary een stukje natuur aangelegd, de zgn "Marshes". Dit zijn poelen met eilandjes van riet, toerebouten (schijnen hier een bedreigde plantensoort te zijn), nestkastjes, nestpalen etc. Het werkt wel. We lopen hier een Ree kalfje tegen het lijf, volgens omstanders (local Heroes) is dit een kalf van dit jaar en is de moeder dood gemaakt door honden. Wij maken er wat mooie plaatjes van. Het kalfje is niet echt schuw en gaat rustig zijn gang. Later op de dag komen we het kalfje weer tegen en nog later komen we het kalf en de moeder tegen. Daar hebben we helaas geen foto's van maar de moeder leeft nog.
 Nou breekt mijn klomp. Bij ons zijn de Canadese ganzen een ware plaag, hier een bedreigde diersoort. Ze richten er speciale area's voor in. Het moet niet gekker worden......
 Kijk daar is het ree kalfje weer, deze keer kkunnen we haar bijna aanraken zo dichtbij is het.
 In 1 van de poelen staat een reiger op een houtstronk, links van de reiger ligt een schildpad te zonnebaden. Ook die schildpad hoort in dit gebied thuis.

Dat was het voor vandaag, zoals gezegd, wij hebben er een relaxdag van gemaakt. Nu wordt het tijd voor een biertje en dineren op het terras. Misschien hadden jullie het nog niet begrepen maar het weer hier is FANTASTISCH! Wolkenloze hemel met een graad of 25-28 overdag. En dat hebben we al vanaf Calgary. Daar was het wel iets kouder maar ook daar scheen de zon overweldigend! Morgen weer op tijd uit de veren, dan gaan we naar Harrisson Hot Springs. Een redelijke autorit voor de boeg dus.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten