dinsdag 25 september 2012

Van Harrison Hot Springs naar Victoria (Vancouver Island) -Dag dertien

Zo, eerst even wakker worden. Nog maar nauwelijks bijgekomen van de belevenissen van gisteren, de oren nog een beetje doof van het lawaai van de speedway, is het tijd om het kamp op te breken, de boel in te laden, een ontbijtje te scoren en af te trappen richting Victoria.

We hebben een redelijke rit voor de boeg en we moeten met de veerpont naar Vancouver Island, ben benieuwd hoe dat allemaal uitpakt.

Zo ziet het er uit in Harrison Hot Springs, zoals je ziet, het is bewolkt weer.
 Ontbijten doen we zo, even wat halen bij de bakkerij, koffie en een getoaste bagel to go. Drie stappen verder op een bankje genieten van het uitzicht over het meer.
 Je komt hier vreemde snuiters tegen....... Ik maar denken dat Kees alleen in computers en bootjes deed.
 Zomaar in het wild kom je hier flink wat klassiekers tegen.
 Een typisch Canadees klein dorp. Lage bebouwing, erg brede wegen.
 Met regelmatig nog een gebouw in erg oude stijl.
 Dit dient als reclamebord voor een pompstation.
We rijden vlak bij de grens met de USA langs.
 De betere wegrestaurants. Dit is nog eens wat anders als de Haje.
We zijn aan boord van de Ferry naar Vancouver Island, de trip op de boot duurt ongeveer 1,5 uur.
 Onderweg komen we het zusterschip tegen, deze is net nieuw en bijna 2 keer zo groot. Vervoert 400 auto's in 1 keer, onze oude boot doet er maar 250 per keer.
 We zijn er, we hebben het hotel gevonden, de koffers gestald en besluiten nog even de stad te verkennen. Als eerste is Beacon Hill aan de beurt, het park in het centrum van de stad. Daar kom ik wat bekenden tegen, Canadese Ganzen. Normaal gesproken bestrijd ik die te vuur en te zwaard maar beide heb ik hier niet bij de hand. Dichterbij dan dit komen ze nooit weer. Bang zijn ze ook niet trouwens, ze blijven gewoon staan/vreten.
 Eeven verderop komen we een bekend tafereel tegen, waar hebben we dit meer gezien? Een reiger en schildpadden.....
 Ze hebben hier wat met totempalen. Je ziet er maar drie op de foto en er staan er een bosje bij het museum. Jammer genoeg staat er bij geen enkele een uitleg van wat ze betekenen. Zonder dat blijft het gissen en sta je eigenlijk naar een hele grote stam brandhout te kijken. Jammer.
 Dit is het parlemenst gebouw van Vancouver Island, niet slecht.
 Dit is het Fairmont Empress Hotel. ook niet slecht, dit is overigens niet het hotel waar wij verblijven, dit ligt een stukkie boven de begroting. Wij slapen vlak achter het Fairmont Empress.
 Ze hebben hier wel geinige water taxi's.
 En ook hier kom je zomaar Classic Cars in het wild tegen, even cruisen op de laatste zonnige avonden van het jaar. De winter staat voor de deur.

Zo dat was het voor vandaag. De internet verbinding is ook hier niet best, het uploaden van foto's duurt laaaannnnnnnngggggggggg. Morgen weer een poging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten