dinsdag 18 september 2012

van Kananaskis naar Banff - Dag vier

Vandaag hebben we een korte rit, van Kananaskis naar Banff is maar 55 kilometer. Om de dag te starten hebben we na het ontbijt even een rondje om het hotel gemaakt. Dat is meer dan het klinkt. Het hotel bestaat uit een complex van 3 hotels en daar omheen is een wandelroute gemaakt met erg mooie uitzichten. Daarna in de auto om naar Banff af te reizen. De reis naar Banff leidt via Canmore naar het Banff National Park. De reis in kilomters is dus kort maar er is erg veel te zien.

Een rondje om het hotel, dit is het uitzicht, niet slecht nou?
 Op de binnenplaats van het hotel complex, niet heel verkeerd.
 Onderweg naar Banff komen we via het Barrier Lake, daar heeft iemand een tipi van boomstammen gemaakt. 
 De afslag naar Banff.
 We zijn er nog niet, we komen via Canmore. Een bijzonder dorp met nog flink wat oude gebouwen. Een  daarvan is het Canmore hotel, het eerste hotel in Canmore, waar vroeger veel mijnwerkers logeerden.
 Er staan ook wat bankjes voor de senior citizens van het dorp.
 Even een rondje lopen, komen we zomaar drie prachtig gerestaureerde muscle cars tegen...
 Een standbeeld voor de mijnwerkers waar het allemaal mee begon.
 We zijn in Banff, dit is de hotel kamer. Niet slecht maar beter als in Kananaskis wordt  het niet meer denken wij....
 We hebben nog tijd over, dus op naar de attracties van Banff. De Banff Gondola is daar 1 van. Het is prachtig weer dus we gaan er voor. De Gondola leidt naar de top van Sulphur Mountain. Die heet natuurlijk niet voor niets zo. Dat komen we later nog tegen. Eerst genieten van de rit naar de top en het uizicht.
 Je kan lullen wat je wil, maar dit is mooi.........
 We zijn op de top, hier vandaan heb je uitzicht naar het Cosmic Ray Observatory. Daar kun je via de skywalk naar toe lopen, kost niks extra dus dat doen we. :-)
 On top of the world!
 De fury friends worden hier gevoerd door de toeristen en zijn eigenlijk zo'n beetje tam geworden. Leuk om te zien maar niet goed natuurlijk.
 
 Yvonne geniet ook van het uitzicht.
 Zo zag het er uit ten tijde van het Obversatory. Een beetje basic dus.
 En zo ziet het er van buiten uit. Het observatory was een weerstation. Piet zijn weerkamer maar dan ergens in begin 1900.
 We binne een aardig eindsje van huus.
 Het uitzicht is hier fantastisch!
 Sulphur Mountain heet zo omdat er warme bronnen zijn die zwavelhoudend zijn. Als je dan wat ouder bent ga je in de Upper Hot Springs zitten. Wij zijn wel wat ouder maar nog niet zo oud.
 Misschien wat lastig te zien op de foto maar het zwavelhoudende water geeft de omliggende rotsen een bijzonder kleurtje en een vreemd gezicht.
 Hier is het in Banff allemaal mee begonnern. De Canadese spoorwegen hebben langs de spoorwegen hotels opgezet, het Fairmont Banff Springs Hotel is daar een mooi voorbeeld van. Het  is gebouwd in de destijds heersende stijl en lijkt op een groot kasteel. Believe us, het is erg groot!!!

Morgen weer een dag. Wij gaan pitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten