dinsdag 25 september 2012

Van Victoria naar Tofino - Dag veertien

Zo, we hebben het druk vandaag. Op tijd opstaan want niet alleen moeten we vandaag weer een serieuze hoeveelheid kilometers maken van Victoria naar Tofino maar we hebbben ook nog een Whale Watching trip te maken. Dat belooft wat, het wordt in elk geval een druk dagje.

Kijken jullie mee?

Nadat we zijn opgestaan, de koffers hebben ingepakt, de boel in de auto hebben geladen en hebben uitgecheckt in het hotel gaan we lopend op weg naar de haven. Onderweg moeten we nog even een ontbijtje scoren, vandaag is Starbucks aan de beurt, koffie en een bagel, het blijft lekker, zeker met de Garlic CreamCheese van Starbucks. Yvonne is er gek op, ik moet me er wel aan overgeven, anders heb ik geen fijne dag. Ik moet zeggen, ik lust het ook wel. De Starbucks is vlak bij de haven en we kunnen even buiten zitten genieten van het schrale ochtendzonnetje.

Daar gaan we......

Ontbijten bij Starbucks dus....
De haven, we zijn er. De haven van Victoria herbergt de enige seaplane ONLY luchthaven van de wereld. We hebben het even aanschouwd en het is er erg druk, het is een komen en gaan van watervliegtuigjes en dat voor een luchthaven met maar liefst 3 gates. :) 
 De Whale Watching trip was geboekt als een trip met een gewone boot. Yvonne zag de zodiac's liggen en vroeg of wij daar ook op mee konden. Dat was geen probleem, de vertrektijd was hetzelfde, de prijs ook en de Zodiac zat nog niet vol. Om mee te gaan moesten we ons wel even in een overlevingspak hijsen. Zoals jullie zullen begrijpen is dat kleding die je erg charmant staat.
 Zelfs met ons erbij is de boot nog lang niet vol. Wel lekker ruim zo.
 Bij het verlaten van de haven komen we een vleugje Hollands trost tegen, de Statendam van de Holland Amerika Lijn.
 Op weg naar de walvissen varen we langs Race Rock, bewoond door 1 man, de vuurtorenwachter, hier liggen een aantal zeehonden en zeeleeuwen te zonnebaden. Nou ja zonnebaden, het is hier buitengaats erg mistig en dus ook koud.
 Hier zie je de zeeleeuwen goed liggen.
 Mist, plus een flinke snelheid... het is KOUD!
 Helaas hebben we geen walvis gezien. Om met de gids te spreken, het is geen dierentuin, het is de natuur. Dat kun je niet sturen. Jammer maar het zij zo. We hebben wel een fantastische rit op de Zodiac meegemaakt, met een pestgang over de zee scheuren heeft wel wat.

We zijn weer aan land en proberen de kou wat uit de botten te verdrijven. Hier nog een plaatje van een doorkijkje vanuit de stad naar de zee.... Waar heb ik dit plaatje meer gezien? Even zoeken en je weet het.
 We zijn de stad uit, onderweg naar Tofino, het is hier mooi, anders maar mooi.
 Onderweg komen we de Old Country Market in Coombs tegen, die is wereldberoemd op heel Vancouver Island vanwege de geiten op het dak. En ja hoor, het dak is voorzien van een mooie grasmat waar de geiten alle ruimte hebben om te grazen. Geinig. De markt zelf is een soort Beverwijk in het klein. Leuk om een keer te zien.
Dit moeten we zien volgens de concierge van ons hotel in Victoria. Dit is de enige plek in Canada waar de echt grote bomen, de Douglas sparren, groeien. We komen er langs dus we gaan kijken.
Ze zijn hier echt groot, die bomen. Leuk met een dansje...
Hadden we al gezegd dat de bomen hier GROOT zijn?
Er worden ons nauwe en bochtige wegen voorspeld. Die zijn we nog niet echt tegengekomen, we zijn dus erg benieuwd...

Ze hebben niet gelogen, de wegen zijn echt smal en bochtig maar erg mooi om te rijden.
We zijn er, dit is onze slaapplaats voor de komende 2 nachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten