vrijdag 7 maart 2014

Nieuw Zeeland - Dag 24 (07-03-2014)

De wekker is vandaag niet gezet, we zien wel even hoe het komt, het eind van de camperreis is zo'n beetje in zicht en hetzelfde geldt voor Christchurch, afijn we worden tegen half 9 wakker en hebben honger, tijd voor ontbijt dus. Ergens onderweg hadden we al kant en klare pannenkoeken mix gekocht, even water toevoegen, flink schudden  en klaar. Die fles is ondertussen een 2000 kilometer door het land gekruist, het wordt tijd om hem te gebruiken, pannenkoeken dus vanmorgen, wat zullen we erop doen?
Uhh, de keuze is niet zo reuze deze dag, we kunnen kiezen uit, Nutella, peper of zout, de laatste 2 lijken ons niet zo lekker op pannenkoeken dus het wordt Nutella.
De pannenkoeken worden gebakken en her en der komen mede kampeerders melden dat het wel erg lekker ruikt, ze hebben gelijk, het ruikt heerlijk maar het smaakt ook
nog eens prima bovendien.

Na de pannenkoeken en de koffie wordt het tijd om het strijdplan te trekken, nog wat foto's op het strand maken en dan op reis, waarheen eigenlijk? Richting Christchurch even verderop ligt nog een Peninsula met daarop Akaroa, het enige dorpje in Nieuw Zeeland met franse invloeden, het ligt op 1.5 uur van Christchurch en is dat is goed te doen  voor zaterdag als we nog even in Christchurch willen kijken. Het is een stukkie rijden (325 Km) dus we moeten gaan.



Vanaf de camping in Hampden weer uitzicht op zee....


Nog even staren naar de einder.

Onderweg zien we weer een prachtige afwisseling van landschappen ondanks dat we op de "snelweg" rijden en tegen een uur wordt het tijd voor een hapje eten, we kiezen ervoor om het stadje Waimate in te rijden, het ligt wat van de snelweg maar de reclame borden hebben ronkende teksten en beloven dat het geweldig is.

Aangekomen blijkt het nog prima mee te vallen, het is een gezellig stadje, we parkeren de camper in de hoofdstraat en zoeken een eettentje. Zo gevonden daar zo. het blijkt ook nog te koop te staan, we bestellen wat te eten en koffie, de zon is weer doorgebroken dus we zitten aan de hoofdstraat te genieten op het terras. Er rijden hier wel veel motoren rond zeggen we tegen elkaar. Naast het café zit de VVV en daar staat  op een bord dat het dit weekeinde motorrally is, een motor treffen dus.
Ahh, vandaar, we genieten wat van de voorbij komende motoren en als we het goede genoten hebben gaan we nog een blokkie lopen.

Op de hoek van de straat zien we een winkeltje met van alles, wat Severinus natuurlijk direct opvalt zijn de vele trofeeën die aan de muur hangen; Herten, Geiten, Schapen het kan niet op. De winkel verkoopt van alles, van grasmaaiers tot hengels, van ijzerwaren tot pannen, van fietsen tot geweren, een vreemde combinatie die je in Nederland nooit zult tegenkomen, ze bestaan hier gewoon, de eigenaar zit even buiten voor zijn winkel te genieten van het zonnetje en is wel in voor een praatje met wat buitenlanders, we krijgen te horen dat hier in Waimate nogal wat Dutchies wonen, allemaal erg aardige mensen naar het schijnt, wij schrikken er niet van. :-)




De winkel op de hoek.


Een historic church


De hoofdstraat van Waimate.


ooit een mooi theater, staat nu te wachten op restauratie of sloop.

Het wordt tijd voor de boodschappen, vlakbij is een supermarkt dus die gaan we even bezoeken, we nemen afscheid van de man en gaan naar de supermarkt, we doen onze inkopen, zien nog een historische kerk en brengen de boodschappen naar de camper. Nog even wandelen, we hebben alle tijd toch? We besluiten een ijsje te halen, schepijs, dat is lekker, het meisje vraagt of we 1 of 2 scoops willen? Nah, doe maar 1 scoop we hebben net gegeten. Wij kunnen eerlijk zeggen dat we nog nooit zo'n grote scoop hebben gehad en het is de eerste keer dat Severinus blij is dat ie geen 2 scoops heeft besteld, onvoorstelbaar!
We treffen nog een Nieuw Zeelands echtpaar die een praatje beginnen met ons, we wisselen nog wat reistips uit en het wordt tijd dat we gaan.


MEGA Scoops!

De reis voert ons over de snelweg, het is 90 rijden en goed opletten. Als we Temuka doorrijden zien we aan de kant van de weg een Hunting _ Fishing winkel, we gaan nog even binnen kijken, we rijden er nu toch vlak langs. Binnen scoort Severinus nog een paar mooie handschoenen voor weinig en staat zich weer eens te vergapen aan de uitgebreide collectie aan mooie spullen die hier weer te koop is, de munitie ligt gewoon op stapels op de toonbank te wachten op de kopers. Als Severinus weer bij zijn positieven is wordt het tijd om verder te gaan.

Onderweg tanken we nog even en op een mooi moment wordt het tijd om de snelweg te verlaten en via de kleinere wegen gaan we richting Duvauchelle, dat ligt 10 kilomter van Akaroa.
Terwijl we de TomTom staan in te stellen stopt er een auto en de dame erin vraagt of we de camping hier zoeken, want die is om de hoek. Nee antwoorden wij, we willen naar Duvauchelle, het kost een aantal pogingen voor dat de dame snapt waar we naartoe willen, ons Frans is beter dan dat van haar zullen we maar zeggen. ;-)
Ahh, geen probleem, of toch misschien wel, zij meent te weten dat de weg daar naar toe afgesloten is vanwege de storm en overstroming die ze hier hebben gehad. Hmm, maar vertelt ze verder, je kunt in elk geval in Little River komen en daar weten ze wel of de weg wel of niet open is. We gaan op pad, in Little River is het VVV kantoor natuurlijk al gesloten, de winkel nog niet, maar even vragen, is de weg naar Duvauchelle dicht? Nah, dat was woensdag, nu is alles dik voor mekaar, het is immers "a beautiful day?"



Little River



On route naar Duvauchelle

Wij gaan verder en terwijl het landschap weer eens veranderd zien we na een mooie stijle bergweg ineens de baai voor ons liggen, het is weer adembenemend!
We kronkelen via de weg naar beneden, rijden Duvauchelle in en zien direct de borden van de camping staan. We zijn er, 325 Km gereden, we hebben weer mooi weer, de camping ligt voor de verandering weer eens aan zee, wat wil je nog meer . Ahh, ik weet het al, tijd voor een biertje en wat fris.

Daarna wordt het tijd om de maaltijd te bereiden, wat te keuvelen in de keuken en daarna de hangmat in. Het plan voor morgen is alweer aangepast, Christchurch moet maar even wachten, morgen eerst naar Akaroa, dan door naar Lyttelton waar we zulen overnachten, dan is het nog 20 minuten naar Christchurch waar we zondag de camper moeten inleveren.

Morgen weer een dag.



Het trekkersveld is GROOT


en Yvonne blij...

1 opmerking:

  1. Lekker hoor die dikke ijsco's.... en ja wat zal je hebben lopen te kwijlen geweren naast de ballen en andere artikelen en dan als toetje munitie op de toon bank. Maar een blijde yvonne is top natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen