donderdag 20 februari 2014

Nieuw Zeeland - Dag 5 (16-02-2014)

Vandaag reizen we verder naar het noorden. Onze planning hebben we nu al moeten bijstellen omdat de afstanden langer duren dan we gedacht hadden. Vooraf wisten we al dat niet alles wat we genoteerd hadden haalbaar zou zijn en dat er keuzes moeten worden gemaakt.
Dus het noordelijkste puntje: Cape Reinga, strepen we door en we zetten koers naar Paihia in de Bay of Islands. Vanuit Matakohe rijden we verder over wegnummer 12 richting Dargaville. Ten noorden hiervan ligt het Trounson Kauri Park, welke wij met een bezoekje vereren. Dit is een beschermd park met gigantische Kauri bomen van meer dan 1000 jaar oud.

We rijden verder via Omapere Kaikohe richting Paihia. Wat is het hier prachtig met al die eilandjes in de zee. In de campinggids hebben we een camping gezien die tegenover een waterval ligt; Haruru Falls....die zoeken we op.
Het is een fantastische plek ,nadat we nog een keer de camper verplaatst hebben omdat we anders geen stroom konden krijgen.


De camper moet natuurlijk worden voorzien van de nodige brandstof.


Is het hier mooi?


We komen in Kiwi County, de kans dat je die in het echt tegenkomt (overdag) is nihiel aangezien Kiwi's nachtdieren zijn....


Kiwi's schijnen erg lekker te ruiken voor honden, er is een verhaal bekend dat 1 hond 500 Kiwi's heeft gedood. Dat was op die plek de halve Kiwi populatie.


Eindeloze wegen, prachtig.


Waar ze hier ook een hekel aan hebben zijn Possum's dat zijn knaag/roof dieren die voor Nieuw Zeeland exoten zijn en die de kuikens en eieren van de Kiwi's opeten. Uitroeien dus met alle mogelijke middelen.


In Trounson Kauri Park kun je de Kauri bomen bewonderen.


Voor je dat doet, eerst even de schoenen desinfecteren aangezien Kauri bomen erg ondiep wortelen en erg gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf.


Groot zijn ze wel die bomen......


Om als ze al omgezaagd zijn blijven ze erg indrukwekkend!


de inwendige mens moet versterkt worden.


Gewoon ploatje kieken, mooi.......


Zo zien Kiwi's er dus uit, deze is opgezet overigens.


gewoon mooi...


het wordt hier subtropisch, nee, geen zwemparadijs...


Te plak, de Haruru Falls, als dit geen mooi kampeerplekkie is weet ik het ook niet meer.

1 opmerking: