maandag 17 februari 2014

We gaan naar Nieuw Zeeland! - Dag 3 (14-02-2014)

We binne der, we hebben het gehaald, bij de milieu controle moesten de wandelschoenen nog even uit de tas, de koffers even de X-ray maar toen waren we toch echt welkom. Je begrijpt het niet,m ze laten ook maar van alles toe in dit land.

Van dag 1 naar dag 3? Vertel eens even hoe zit dat? De reis heeft in totaal zo'n 2 dagen in beslag genomen. Vertrokken op woensdag uit Amsterdam en op vrijdag aangekomen in Auckland.

Uit het vliegtuig en eindelijk buiten doen we eerst wat elke toerist moet doen... pinnen! Daarna zoeken we een taxi, je kan ook met een bus maar dan moet je nog een stuk sjouwen met je koffers door de stad. Wij besluiten dat we na een dergelijke reis wel een taxi mogen nemen. De eerste vrije taxi wordt bestuurd door een man met tulband, altijd gezellig, hij lijkt wel wat op de indiƫr van "oh moeder wat is het heet". :-)

Anyway, hij loodst de taxi keurig door het drukke Auckland en dropt ons voor het Jucy Hotel. Aldaar ingecheckt doe we eerst even de oogjes dicht, na een uurtje besluiten dat we nog fit genoeg zijn om Auckland nog even te ontdekken.

Auckland is druk op de vrijdagavond, heel druk zelfs, het blijkt dat er e.e.a. jaarlijks evenement plaats vindt, verkleden hoort daarbij. We komen steeds groepjes verklede mensen tegen.....grappig.

Hieronder weer een aantal foto's:

Wij bekijken de Sky tower bij licht en op de terug weg in het donker.


Een van de drukke winkelstraten, die overigens niet helemaal vlak zijn. Goed voor de beentjes zullen we maar zeggen. 

 Een oude kerk.....We zien hier in Auckland veel nieuwbouw met her en der een oud gebouw.

Uiteraard is hier ook een haven, waar het gezellig druk is.

En weer een oud gebouw.....waar vroeger de haven meesters kwartier hielden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten